ATTENTION!!!

Please respect the blog owner by not copying or quoting the blog's content without owner's permission.

You can quote any of the content, but:
1. You ask for the owner's permission (contact me here)
2. You put the direct link to this blog or to the specific post you quote.

Thank you.

Protected by Copyscape Unique Content Checker

Saturday, June 26, 2010

Closer, closer... Come on... GOAL!

Judulnya saja udah bikin saya heboh duluan. Yak, betul sekali. Siapa yang tidak berteriak-teriak begitu saat tim favoritnya berlaga pada WORLD CUP 2010?

Well, saya bukan salah satunya. Bisa dibilang, saya lah yang paling heboh serumah kalau nonton bola--mau itu tim favorit saya atau bukan. Terkadang saya bisa sampai teriak-teriak, loncat-loncat, guling-gulingan, jogging (?), dan lain-lain. Dan untungnya, tetangga-tetangga saya nggak ikutan ribut--ribut supaya saya diam.

Antusiasme World Cup kali ini kurang terasa bagi saya. Saya tidak segila saat kelas 6 SD dulu. Kalau sekarang saya loncat-loncat heboh, dulu saya bisa gebukin dan nyubitin orang yang duduk di samping saya, sampai lebam-lebam. Eh, jangan disangka loh, cubitan anak kecil itu mimpi buruk bagi orang dewasa.

Dulu, saya tahan begadang. Sekarang, udah ngidupin alarm aja masih nggak bisa bangun.
Kalau saya ingat masa dulu, pengen ketawa rasanya. Jadi ceritanya, saya kan sudah mau lulus SD--dimana butuh perjuangan keras karena World Cup mulai saat mau ujian nasional SD. Saya berani nyuri-nyuri waktu, bangun malem buat nonton bola, apalagi ada acara McD GOCEK (Gocipin Cepak Bola) yang dipandu oleh Vincent dan Desta Club '80s. It was my favorite show! Dan tepukannya--siapa yang nggak tahu tepukan khas Gocek?


Hanya satu yang sama dari World Cup 2006, yaitu tim yang saya dukung: PORTUGAL.
Kalau boleh jujur, ya, saya dukung Portugal karena CRISTIANO RONALDO--yang dulu dimata saya, dia adalah Ronaldo botak-tonggos-Brazil yang telah operasi plastik jadi ganteng. Biasa, pikiran anak kecil memang sangat pendek dan nggak masuk akal. Pertama saya liat dia sih di iklan Extra Joss, dan kawan... saya sama sekali nggak tahu kalau waktu itu dia pernah ke Indonesia. Nasib fans dadakan.

DAN saya tidak pernah menyesal ngefans sama dia. He's such a great football player for his age at that time. Sampai-sampai, setiap tugas tentang tokoh idola pun, saya akan bercerita tentang dia, seperti saat speaking test SMP dan wawancara SMANSA saat itu. Saya bakalan jadi fans forever, biarpun orang bilang dia banci, tukang diving, sok kegantengan (hello guys, HE IS!), playboy, dan menurut saya, orang yang berkata begitu hanyalah iri kepadanya--dimana timnya yang mempunyai pemain seumuran, kalah bersaing dengannya. Masih jaman sirik-sirikan?

Excuse me, Sir. Can I have that scarf please? (nggak modal)


I love your poster, girl.


Tim lain yang saya dukung: BELANDA.
Oke, Belanda memang pernah menjajah Indonesia. But what's the matter? Jepang, Inggris, bahkan Portugal (dulu Portugis) pun pernah menjajah Indonesia. Sebenarnya saya pernah janji kalau di WC 2010 ini saya akan dukung tim yang saya benci waktu WC 2006, dan tim itu adalah Inggris dan Jerman. Bukan benci kenapa-napa, tapi karena om dan tante saya yang dukung Inggris pada benci Portugal, dan waktu itu Jerman ngalahin Portugal merebutkan posisi ke 3. Sekali lagi, saat itu saya masih kecil, dan anak kecil itu polos.

Kenapa saya tiba-tiba dukung Belanda?
Sekarang saya tanya lagi deh sama kalian. Kalian kenapa dukung sebuah tim? Jawabannya cuma satu: faktor pemain. Nah, karena si Robin Van Persie inilah saya dukung Belanda--sama ceritanyalah sama sejarah saya dukung Portugal. Tetapi, Belanda emang hebat kok. Cuma sayang, waktu itu pernah dikalahin Portugal. Makanya saya nggak benci Belanda. Dasar anak kecil.

Robin: "Lucu deh kamu, pinter deh kamu, gemes jadinya." (saya juga gemes sama kamu, Bin)

Boa sorte, Portugal!
Veel geluk, Nederland!


Maju terus, Indonesia!
(well, there's no harm in dreaming)
 

Mission Accomplished!

Alhamdulillah, saya naik kelas dan masuk IPA.
Walaupun nilai saya standar, itu berarti saya harus lebih berjuang di kelas XI IPA.


MISSION ACCOMPLISHED!


Tau gak?
Saya baru buka rapot satu jam setelah adik saya menaruhnya di depan saya. Saking takutnya.
Sebenarnya saya sudah punya firasat jelek setelah Mama bercerita tentang perbincangannya dengan Bu Cucu, wali kelas X-9 tercinta.

Kalau bisa nangis, saya akan nangis saat itu.

But, Mom knows everything. She still support me, whether or not I get Science class.
It was my fault--I never concentrated to study. What I thought was novel, novel, and novel.
Well, what should I do, guys? It was my obsession since I was 8th grade. But when I lost my flash disk, I felt like a lost girl too. Wandering aimlessly.
Now I feel that I could actualize that obsession--but it takes lots of time. And a huge sacrifice from the scores at school.

I have a dream.


And I know, someday I can reach the dream. No matter what people say.

Wednesday, June 23, 2010

Happy Birthday, Jason Mraz!

Yay!
My favorite singer ever turns 33 this June 23rd 2010!!!
(age is no big deal to make him my favorite singer all the time, rite?)



HAPPY BIRTHDAY, JASON MRAZ!!!




(well, don't see the date -- I got this pic from google :P)


 Once more,


to


My wish:
Your new album comes out as soon as possible!


Sunday, June 20, 2010

Random Questions

1. Where were you 3 hours ago?
My desk, writing my novel.
2. Who are you in love with?
My family
3. Have you ever eaten a crayon?
No, have you?
4. Is there anything pink within 10 feet of you?
My pencil case
5. When is the last time you went to the mall?
Yesterday
6. Are you wearing socks right now?
No
7. Do you have a car worth over $2,000?
No, would you buy me?
8. When was the last time you drove out of town?
3 days ago
9. Have you been to the movies in the last 5 days?
Yesterday, The Karate Kid with my BFFs
10. Are you hot?
No, I feel cool. The wind is so strong. LOL.
11. What was the last thing you had to drink?
Mineral water
12. What are you wearing right now?
Yellow T-shirt
13. Do you wash your car or let the car wash do it?
I don't have any car. Wah ngejek bener nih.
14. Last food that you ate?
Brownies
15. Where were you last week at this time?
Same place: my desk
16. Have you bought any clothing items in the last week?
Nope
17. When is the last time you ran?
This morning
18. What's the last sporting event you watched?
WORLD CUP!
19. What is your favorite animal?
Cat
20. Your dream vacation?
Paris, Japan, USA
21. Last person's house you were in?
My grandpa's
22. Worst injury you've ever had?
Keseleo dan luka dilutut :'(
23. Have you been in love?
Of course, who hasn't?
24. Do you miss anyone right now?
I miss my flash disk lol
25. Last play you saw?
The Karate Kid haha
26. What is your secret weapon to lure in the opposite sex?
Hmm..... (one hour later) hmmmmm... SMILE!
27. What are your plans for tonight?
Doing my Biology, History, and Economy tasks. And watching World Cup.
28. Who is the last person you sent a MySpace message or comment?
My friend
29. Next trip you are going to take?
30. Ever go to camp?
Yes... persami -_-
31. Were you an honor roll student in school?
Not exactly
32. What do you want to know about the future?
The life, the transportation, the food...
33. Are you wearing any perfume or cologne?
Yes
34. Are you due sometime this year for a doctor's visit?
Nope
35. Where is your best friend?
In her house of course
36. How is your best friend?
She's a girl.
37. Do you have a tan?
Yes
38. What are you listening to right now?
Alright With Me by Kris Allen
39. Do you collect anything?
Comics, novel, and green things
40. Who is the biggest gossiper you know?
Hmm. Friend of mine.
41. Last time you got stopped by a cop or pulled over?
Forget
42. Have you ever drank your soda from a straw?
Yes
43. What does your last text message say?
"Wid, yg a b c d nya pake bahasa inggris juga ga?"
44. Do you like hot sauce?
YES
45. Last time you took a shower?
Five minutes ago
46. Do you need to do laundry?
Maybe
47. What is your heritage?
Don't know yet
48. Are you someone's best friend?
YES OF COURSE
49. Are you rich?
No
50. What were you doing at 12AM last night?
Sleep