ATTENTION!!!

Please respect the blog owner by not copying or quoting the blog's content without owner's permission.

You can quote any of the content, but:
1. You ask for the owner's permission (contact me here)
2. You put the direct link to this blog or to the specific post you quote.

Thank you.

Protected by Copyscape Unique Content Checker

Wednesday, February 25, 2009

81st Annual of the Academy Awards Winners

Aku baruuuu aja nonton Oscar... Saking serunya, jadi gregetan pengen ngasih tahu siapa aja pemenangnya. Tahu nggak film apa yang ngeborong award? Slumdog Millionaire dong...!!!

Best Motion Picture of The Year: SLUMDOG MILLIONAIRE

Actor In A Leading Role: Sean Penn, MILK
Actress In A Leading Role: Kate Winslet, THE READER
Actor In A Supporting Role: Heath Ledger, THE DARK KNIGHT
Actrees In A Supporting Role: Penelope Cruz, VICKY CRISTINA BARCELONA

Directing: Danny Boyle, SLUMDOG MILLIONAIRE

Animated Feature: WALL-E
Animated Short Film: LA MAISON EN PETITS CUBES

Foreign Languange Film: DEPARTURES (JAPAN)
Live Action Short Film: SPIELZEUGLAND (TOYLAND)
Documentary Feature: MAN ON WIRE
Documentary Short Subject: SMILE PINKI


Original Screenplay: Dustin Lance Black, MILK
Adapted Screenplay: Simon Beoufoy, SLUMDOG MILLIONAIRE

Art Direction: THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
Costume Design: THE DUCHESS
Make Up: THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
Cinematography: SLUMDOG MILLIONAIRE

Visual Effects: THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
Sound Editing: THE DARK KNIGHT
Sound Mixing: SLUMDOG MILLIONAIRE
Film Editing: SLUMDOG MILLIONAIRE

Original Score: SLUMDOG MILLIONAIRE
Original Song: A. R. Rahman - "Jai Ho", SLUMDOG MILLIONAIRE


Gila, acaranya seru banget! Apalagi waktu diawal, Hugh Jackman (Host) kocak abiiisshh...!!!
Walaupun nggak ada subtitle-nya, teteup ajah aku ketawa (dikit-dikit ngerti lah...) ngeliat tingkahnya Hugh Jackman en selebriti Hollywood lainnya.

AND, THE OSCAR GOES TO...


Speaking Test About Athlete :)

Ngomong-ngomong tentang speaking test nih...
Aku disuruh hapalin tenang atlet favorit, buat speaking test. Atlet pertama yang muncul di otak, siapa lagi klo bukan CRISTIANO RONALDO...!
Haha, kalo temen2 aku susah payah nyari di internet, aku sih cuma tinggal nulis aja hehehe! All about Cristiano Ronaldo udah ada di otakku...

Nih, kira-kira yg kutulis buat speaking test nanti (hari Jum'at kayaknya)...



CRISTIANO RONALDO

My favorite athlete is Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo is a Portuguese footballer who plays as a winger for Manchester United FC and the Portuguese National Team. He was born on February 5th 1985 in Funchal, Madeira, Portugal. His full name is Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, but his family usually calls him Ron or Ronnie.

I like him because he plays well in the field and he is handsome, of course (eeww...). He is very tall, 186 cm and his weight is 75 kg. He has black hair and black eyes.
His career started when he was eight. He joined football club named Andorinha. Many people called him "Madeira's best young player". So, he moved to Nacional FC two years later. In 1997, Sporting Lisbon FC bought him, and he played in junior team.

On August 12th 2003, Manchester United bought him. He used number 7, replaced David Beckham who moved to Real Madrid FC. That number make him famous, then the Manchester United's supporters called him 'CR7'. He also called 'Rocket Ronaldo' because he runs fast.

Because of his skill, he brought Manchester United won the Premier League in 2007 and 2008. He also got some awards for himself, such as Best Young Player of The Year in 2007, PFA Player's Player of The Year, and PFA Young Player of The Year.

On December 2nd 2008, he became Manchester United's first Ballon d'Or recipient since George Best in 1968. He also became the first Premier League ever to be named The FIFA World Player of The Year.

Sunday, February 22, 2009

Makan Apa Yaa???

Pernah makan di warung, rumah makan, atau dipinggir jalan nggak? Hehe, kalau lagi beruntung, pasti kita ketemu apa taplak meja Teh Botol Sosro yang warna krem. Tau nggak? Kalau aku sih, sering banget ngelihat taplak itu. Lucu banget deh kata-katanya.

Berhubung aku nggak ada ide buat nulis-nulis di blog, jadi aku masukin beberapa kalimat yang ada di taplak itu...

Makan teman:
Dua sendok iri hati, dituang dalam wajan pengkhianatan, ditumis dengan perebutan kepentingan yang sudah dibuang lapisan kepercayaannya.

Makan ruang:
Sapi potong (yang belum dipotong) dimasukkan ke dalam kulkas satu pintu.

Makan tempat:
Pinggul besar seberat 90 kg, sandangkan dalam angkot, sambil kakinya diselonjorkan.

Makan waktu:
Jagung rebus yang dimakan butir demi butir, pakai tangan.

Makan impian/khayalan:
Keinginan yang besar dicampur sebutir imajinasi, digoreng dengan fatamorgana.

Makan bogem mentah:
Muka merah yang dibalut rasa perih. Terbikin dari sesiung kepalan, ditumbuk dengan 2 iris pukulan, disarangkan telak secukupnya.

Makan pikiran:
Rebusan sebutir telur dari ayam hitam yang masih muda, yang kalau sudah pas 45,6789 gram (jangan lebih ato kurang!!!)

Makan rejeki orang:
Jenis makanan yang merupakan kegemaran para calo tenaga kerja.

Makan gaji buta:
Ambil sejumput kemalasan, secangkir bolos kerja, kocok sampai pulang cepat, jangan ambil kerjaannya dan tidak perlu dipertanggungjawabkan.

Makan kaki lawan:
Siapkan sepotong kesengajaan, iris tipis-tipis, oles dengan tipuan, sajikan dengan tendangan menyamping.

Makan angin:
Dinas luar dengan bos dari pagi sampai jam 5 sore, lengkap dengan suguhan ketidaksabaran, kemenang-sendirian, arogansi, chauvinisme, sambil memborong semua percakapan.

Makan rayuan gombal:
Sejenis makan umpan, tetapi tambahkan minyak rayuan kelapa.

Makan ati:
Kegeraman yang sudah dipenuhi rasa kesal, ditumbuk sampai membatin, diambil sarinya dan diaduk dalam kegemasan yang memuncak.

Makan-tidur:
Ambil kemalasan (harus yang besar, jangan ada rasa malu), bungkus dengan selapis doyan ngorok, tidak boleh ada kerja sedikitpun, tekan bagian atasnya, dan iris tipis setebal perut buncit. Tunggu sebentar, ganyem.