ATTENTION!!!

Please respect the blog owner by not copying or quoting the blog's content without owner's permission.

You can quote any of the content, but:
1. You ask for the owner's permission (contact me here)
2. You put the direct link to this blog or to the specific post you quote.

Thank you.

Protected by Copyscape Unique Content Checker

Sunday, June 24, 2012

Mraz, June, Love, and Tour Are Four Letter Words

Finally got to see Jason Mraz for the 2nd time in 7 months (check Mraz in Bali)! Call me crazy, but that's what a dedicated fan would do. Saya sih belum ada apa-apanya dibanding orang-orang yang sudah lebih dulu ngefans, yang sudah pergi ke konsernya lima kali lebih (yep, Indonesia + other countries). If I was 17 or older when I first knew Jason, this would have been my 3rd time (with the first being Java Jazz concert, which I wasn't allowed to attend cause I was still 14 and was about to graduate from middle school *cries*).



Tour Is a Four Letter Word merupakan tur untuk mempromosikan album baru Jason Mraz yang berjudul Love Is a Four Letter Word. Sudah punya albumnya? Kalau belum, silakan cari di toko kaset terdekat, jangan yang jauh-jauh biar hemat ongkos karena harga CD-nya 85 ribu rupiah (promosi dikit). Gara-gara album ini, semuanya jadi serba 'four letter word'. Yah, cari ajalah sendiri kata-kata yang terdiri dari 4 huruf yang berhubungan sama si Mr. A-Z ini, pasti banyak banget!

Tapi, lagi-lagi konser Jason Mraz menjadi guilty pleasure buat saya. Waktu konser di Bali, saya sedang berada di tengah-tengah ulangan harian, dan nekat banget ninggalin itu semua demi Jason. Sekarang, setelah agak tenang karena SNMPTN sudah selesai, ternyata ada satu hal yang mengganjal di hati saya: tidak bisa menghadiri Benteng Batu Awards, semacam acara terakhir (prom) angkatan saya di SMA. Rasanya sedih, tapi saya tidak bisa menolak konser ini karena saya sudah membeli tiketnya jauh sebelum adanya pemberitahuan tentang BBA. Jadi kalau malam kemarin semua teman-teman saya mengucapkan terima kasih ke angkatan Benteng Batu, saya malah berterima kasih ke Jason. Was it pathetic or what?



Me and... 'Son Mraz'? Okay, my brother is obviously not a professional photographer.

June 22nd 2012.
Happy birthday, Jakarta! Yeah, the capital of Indonesia turned 485 and Jason Mraz held a concert there, what could be more amazing? Plus, the next day is Jason's 35th birthday! What an honor :)
Dari jam 4 sore, saya dan adik saya, Iif, sudah sampai di Senayan. Niatnya mau dapat front row (ingin mengulang 'kesuksesan' saya dan Nisa di Bali gitu loh), tapi melihat antrian VIP class yang wow, plus those 'lucky' (damn, for the first time, I HATE this word) people who got to enter the venue about 5 minutes before us just because they had some credit cards and blah blah, jadinya kita nggak dapat front row, tapi second row. Untung panggungnya dekat, nggak kayak pas di Bali, jadi nggak nyesel juga berdiri di second row.
While in Bali the girls were screaming Jason's name--and other stuffs--the loudest scream I heard in this Jakarta show came from a man. A man, guys! Hahaha that's great, love the spirit!
Akhirnya, Uncle J pun muncul! Saya teriak heboh seheboh-hebohnya karena Jason kembali memakai fedora (dengan rambut ikal gondrongnya diikat)!! I must say... he was so handsomeeeee!!!

JASOOONNN!!!

Oh my God he's too close, I can't even........ *melted*
Ada beberapa kejutan kecil yang terjadi selama konser, salah satunya adalah Jason menyanyikan lagu Di Sini Senang, Di Sana Senang setelah berkata, "I love when you make noise, the awkward silence is weird." Para penonton langsung heboh dan ikut sing along.

Dan tak lupa, kita juga menyanyikan lagu Happy Birthday untuk Jason setelah diminta oleh gitarisnya. Padahal, sebelum konser, para penonton sudah berencana untuk memberikan surprise song sebelum encore. Setelah Happy Birthday, disambung dengan lagu Panjang Umur, and Jason thanked us and smiled.

Jason Mraz and His Band

Yeah, love them!

The last bow

Jason Mraz membawakan 21 lagu, yang tak lupa saya catat tentunya:

1. Everything Is Sound
2. The Freedom Song
3. Only Human
4. Be Honest
5. Lucky
6. Make It Mine
7. The Woman I Love
8. A Beautiful Mess
9. Ain't No Sunshine
10. Unfold
11. You and I Both
12. I'm Coming Over
13. Living in the Moment
14. Frank D. Fixer
15. Curbside Prophet/The Remedy
16. Mr. Curiosity (Jason played the piano here *melted*)
17. Butterfly
18. I'm Yours
19. Bella Luna
20. 93 Million Miles
21. I Won't Give Up

It is still, and will always be: aMRAZing!

I saw Jason Mraz for the 2nd time, but still excited because I just love him so much. It's like an indescribable love. I wish I could see him for the 3rd time someday!

Oh, and last but not least....
HAPPY BIRTHDAY, JASON THOMAS MRAZ!!!
Keep making good music and inspiring songs, stay healthy and unique, and thank you for celebrating your birthday with us in Indonesia! You sure did start your life as a 35 years old man really well :D
Until next time, Uncle J!

"I'd like to introduce you to my band. Jakarta, this is my band. My band, this is Jakarta."
- Jason Mraz

2 comments:

Tell me what do you think about this posting. Anything! Good or bad, I'm ready to receive it.